У США планують впровадити систему розпізнавання облич в аеропортах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США планують впровадити систему розпізнавання облич в аеропортах

Світ
361
Міністерство внутрішньої безпеки США заявило про намір масово використовувати технологію розпізнавання облич для ідентифікації пасажирів авіарейсом. Протягом найближчих 4 років переважна більшість (97%) пасажирів, що вилітають, будуть оброблятися такою системою.
Система, яка передбачає фотографування пасажирів перед посадкою в ​​літак, вперше почала використовуватися в 2017 році. Станом на кінець 2018 року вона працювала в 15 аеропортах США. Система розпізнавання облич працює шляхом фотографування пасажирів біля виходу на посадку. Потім вона зіставляє цю фотографію з базою даних осіб з заявок на отримання віз і паспортів, а також з фотографіями іноземців, зробленими прикордонними агентами при їх в’їзді в країну.
Мета використання цієї системи – надати владі відомості про те, хто залишає країну, а також про тих, хто в’їжджає в неї. Завдяки цьому можна виявляти людей, які прострочили свої візи. На поточний момент влада США в основному покладається на декларації про рейси авіакомпаній, щоб відстежувати, хто залишає країну.
З моменту введення нинішньої системи розпізнавання облич було виявлено 7 тис. пасажирів, які прострочили свої візи на 15 тис. рейсів, що відслідковуються. За оцінками американської служби захисту клієнтів і кордонів (CBP), понад 600 тис. осіб щорічно прострочують свої візи, що спричиняє максимальне покарання у вигляді 10-річної заборони на в’їзд до США.
Критики стверджують, що створення бази даних з мільйонів фотографій людей є загрозою громадянським свободам. Цією базою даних в кінцевому результаті можна буде поділитися з іншими агентствами, перетворивши її на ефективний інструмент пошуку для всіх правоохоронних органів.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас