В Україні спростили перепланування приміщень (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні спростили перепланування приміщень (інфографіка)

Казна та Політика
1255
Уряд вніс зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, й після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю до експлуатації, й тепер перепланування всіх житлових і нежитлових будівель та приміщень у них (класів СС1, СС2, СС3) можна здійснювати без дозволу Держархбудінспекції (ДАБІ).
Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook, зміни до переліку були затверджені постановою Кабміну №236 від 20 березня 2019 року й набули чинності 23 березня цього року.
“Це важлива зміна для покращення інвестклімату та дерегуляції галузі, що, у свою чергу, може позитивно відобразитись на позиції України у рейтингу легкості ведення бізнесу Doing Business за компонентом «Отримання дозволів на будівництво»”, – ідеться в повідомленні.
За його словами, 23 березня набули чинності зміни до Переліку будробіт, які можна здійснювати без дозволу ДАБІ, та після виконання яких об’єкт не підлягає введенню в експлуатацію. Коли Мінрегіон 2 роки тому розробив цей Перелік, що значно спростило влаштування засобів доступності, зокрема, пандусів, заміну блоків вікон, дверей і так далі.
“Минулого року ми ініціювали розширення цього переліку для спрощення ведення діяльності у будівництві, а також покращення інвестклімату та дерегуляції галузі. Зокрема, в перелік було включено роботи з перепланування житлових і нежитлових будівель та приміщень в них (без втручання в несучі конструкції), які відносяться до об’єктів СС2 і СС3”, – повідомляє Парцхаладзе.
Раніше це було можливо тільки для об’єктів СС1.
Тепер за спрощеною процедурою це можна робити по всім житловим і нежитловим об’єктам:
  • перепланування/переоснащення (без втручання в огороджувальні та несучі конструкції) торговельних залів ТРЦ, офісних приміщень бізнес-центрів;
  • інших об’єктів, що за класом наслідків належать до СС2 та СС3.
В Україні спростили перепланування приміщень (інфографіка)
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас