Омелян анонсував старт пілотного проекту з покриття українських доріг 5G технологіями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян анонсував старт пілотного проекту з покриття українських доріг 5G технологіями

Казна та Політика
1389
З 25 квітня розпочинається пілотний проект з інтеграції технології 5G в українські дороги для підвищення якості та безпеки транспортного руху.
Про це на прес-конференції із запуску пілотного проекту Міністерства інфраструктури України “Інтернет речей на дорогах на базі технології зв’язку п’ятого покоління 5G” заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.
“Під час зустрічі з компанією Nokia в Берліні минулого року ми оголосили про спільні наміри щодо реалізації пілотного проекту інтернет-речей на дорогах на базі технології 5G. Наша головна мета полягає в тому, щоб дороги були розумними, тобто такими, які інтегрують транспортну інфраструктуру в одну інтелектуальну мережу, забезпечуючи комфорт і безпеку користувачів. Цей проект – один з найважливіших і найбільш пріоритетних в Мінінфраструктури”, – сказав міністр.
За його словами, проект повинен дозволити створити інформаційну мережу, яка може вирішити проблеми, такі як безпека дорожнього руху, моніторинг руху та аналіз транспортних потоків.
“Ми щойно підписали меморандум з міжнародними партнерами, який передбачає співпрацю в реалізації пілотного проекту. Це унікальний випадок, коли відразу після підписання ми переходимо до активної фази співпраці. Вчора розпочалися монтажні роботи з обладнання пілотної ділянки траси Е01 сучасними технологіями інтернет-речей. Це важливий крок, щоб перетворити наші дороги на розумні”, – зазначив Омелян.
Він розповів, що пілот був спроектований на окремій ділянці дороги – 21-й км Дніпровського шосе. Протягом двох місяців проект будуть тестувати і збирати дані за допомогою мережі LTI, а вже з другого півріччя 2019-за допомогою 5G.
В рамках другого етапу планується покриття окремо взятої траси, третя фаза – це повномасштабний проект, який передбачає покриття новітніми технологіями всіх автошляхів України міжнародного значення, розповів голова Мінінфраструктури.
“Фактично ми сьогодні оголошуємо фінальний етап налагодження обладнання та фінальної підготовки до пілота. Вже 25 квітня планується офіційний запуск, демонстрація обладнання в дії і початок збирання статистичних даних з метою підвищення рівня безпеки на дорозі”, – сказав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас