Аудит "Нафтогазу" підтвердив, що компанія Фаворова купувала газ за ринковою ціною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аудит "Нафтогазу" підтвердив, що компанія Фаворова купувала газ за ринковою ціною

Фондовий ринок
264
KPMG Advisory GmbH завершила незалежний аудит (форензік) договорів на продаж газу НАК “Нафтогаз України” компанії “ЕРУ Трейдинг” в 4 кварталі 2018 року.
Про це повідомляє прес-служба “Нафтогазу”.
Перевірка проводилася у зв’язку з підозрою в конфлікті інтересів в діях директора інтегрованого газового бізнесу Андрія Фаворова, екс-бенефіціара “ЕРУ Трейдинг”.
“Незалежний аудитор дійшов висновку, що ЕРУ Трейдинг не отримувало будь-яких преференцій щодо договорів з підприємствами групи Нафтогаз”, – повідомляє “Нафтогаз”.
Розслідування показало, що Фаворов не встановлював ціни або обсяги поставок для будь-якої компанії, яка купувала газ у “Нафтогазу” у зазначений період.
“Крім того, аудитори KPMG дійшли висновку, що політики і процедури Нафтогазу щодо конфлікту інтересів за цими договорами були належним чином виконані”, – повідомляє “Нафтогаз”.
Операції, щодо яких виникли питання, проводилися в четвертому кварталі 2018 року і стосувалися продажу газу “ЕРУ Трейдінг” за цінами нібито нижче ринкових.
До приходу в “Нафтогаз” в кінці листопада 2018 року Андрій Фаворов був керуючим директором і партнером в “ЕРУ Трейдинг”, одному з найбільших приватних газових трейдерів України.
Проведене службою комплаєнса “Нафтогазу” внутрішнє розслідування встановило, що Фаворов не мав конфлікту інтересів, оскільки продав свою частку в “ЕРУ Трейдинг” до того, як зайняв посаду в “Нафтогазі”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас