На Чернігівщині будують першу наземну сонячну електростанцію потужністю 1,2 МВт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Чернігівщині будують першу наземну сонячну електростанцію потужністю 1,2 МВт

Енергетика
1300
У селі Малинівка, що на Чернігівщині, завершили будівництво першої черги найбільшої в області наземної сонячної електростанції, що складається з 2200 сонячних модулів загальною потужністю 600 кВт. Розмістили її на місці закинутого, зарослого бур’яном пустиря.
«Це перша в області така потужна сонячна електростанція. Панелі китайського виробника JA Solar, – каже інженер компанії «Альтеко Груп», яка займається спорудженням сонячної електростанції, Іван Мельник. – Також встановлюємо трифазні інвертори Huawei. Всього їх 15».
Малинівська СЕС загалом складатиметься з близько 5 тисяч панелей та займатиме близько двох гектарів землі. Оскільки електростанцію будують в болотистій місцевості, яку навесні може підтоплювати, всі конструкції стоять на сваях, для яких бурили свердловини півтора метра завглибшки. Вироблену електроенергію інвестори з Чернігова продаватимуть за «зеленим» тарифом.
Перша черга «СЕС Малинівка-1» складається з сонячних модулів потужністю 275 Вт кожен. Для другої черги планують використати потужніші панелі – по 310 Вт. Першу чергу запустять наприкінці квітня – спочатку в тестовому режимі, а потім введуть в експлуатацію. Тоді ж планують приступити до встановлення другої черги СЕС, щоб встигнути запустити її цього року.
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас