Intel відмовляється від бізнесу з виробництва 5G-модемів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel відмовляється від бізнесу з виробництва 5G-модемів

Фондовий ринок
343
Про те, що Intel має намір відмовитися від виробництва і подальшої розробки чіпів 5G, було оголошено незабаром після того, як компанії Qualcomm і Apple вирішили припинити подальші судові розгляди через патенти, уклавши кілька партнерських угод.
Intel розробляла власний 5G-модем для того, щоб постачати його Apple. До того, як було ухвалено рішення про відмову від розробки цього напрямку, Intel зіткнулася з деякими виробничими труднощами, що не дозволяють організувати серійне виробництво чіпів раніше 2020 року.
В офіційній заяві компанії йдеться про те, що незважаючи на очевидні перспективи, які відкриваються з появою 5G-мереж, в мобільному бізнесі немає чіткої ясності того, яка стратегія дасть позитивний результат і стабільний прибуток. Також повідомляється, що Intel продовжить виконувати поточні зобов’язання перед замовниками щодо наявних рішень для смартфонів з 4G. Компанія вирішила відмовитися від виробництва 5G-модемів, включаючи ті, чий вихід на ринок був запланований на наступний рік. Представники Intel утримуються від коментарів з питання про те, коли було ухвалено рішення про припинення розробки напрямку (до укладення угоди між Qualcomm і Apple чи після цього).
Рішення Intel про відмову від виробництва модемів 5G дозволяє Qualcomm стати єдиним постачальником чіпів для майбутніх iPhone. Що стосується Intel, то компанія має намір дати більше інформації про власну стратегію в сфері 5G в наступному квартальному звіті, який буде опублікований 25 квітня.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас