День фінансів, 16 квітня: перехоплювальні автостоянки, особливості Закону "Про банкрутство", найбагатші в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 16 квітня: перехоплювальні автостоянки, особливості Закону "Про банкрутство", найбагатші в Україні

376
Вівторок, 16 квітня. Про банкрутства і багатства.
Закон “Про банкрутство”: що змінюється для фізособи. З новим законом позичальник може ініціювати своє банкрутство у разі скрутного матеріального становища. Про неплатоспроможність можна заявити в кількох випадках. Наприклад, прострочені зобов’язання на суму від 30 мінімальних зарплат, зараз це 124 тис. 110 грн, або є постанова, в якій зазначено, що у людини немає майна, яке можна стягнути.
Зміна оператора без зміни номера. З 1 травня в Україні почне працювати послуга з перенесення абонентських номерів для користувачів мобільного зв’язку. Готовність до запуску послуги також підтвердили всі найбільші оператори. Як зазначається, впровадження послуги з перенесення номеру в Україні відбувається на три роки пізніше від затвердженого графіка та із запізненням на 20 років порівняно з іншими країнами.
Нові правила оплати комуналки. З 1 травня набуде чинності новий закон “Про житлово-комунальні послуги”. Мешканці зможуть обирати керуючого в свій будинок. Він стане посередником між мешканцями і постачальниками послуг ЖКГ. Також з травня доведеться платити за кожен використаний кубометр води і Гкал тепла. Ті, хто затримує платежі, платитимуть штраф. Цікаво, що при неналежній якості послуг за них можна не платити або платити меньше.
Перехоплювальні автостоянки у великих містах. В Україні з 1 липня можна буде облаштовувати у великих містах перехоплювальні парковки. Потрібно це для того, щоб зменшити затори на дорогах. Завдяки такій парковці водій перед заїздом у центр міста зможе залишити своє авто і пересісти на громадський транспорт.
Рейтинг найбагатших людей України. Рейтинг 100 найбагатших українців опублікував журнал “Фокус”. Найбагатшою людиною минулого року став Рінат Ахметов. Друге і третє місця посідають співвласники групи “Приват” Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. А ось Президент Петро Порошенко опустився на 12-е місце.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас