Morgan Stanley чекає на посилення волатильності на ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Morgan Stanley чекає на посилення волатильності на ринках

Фондовий ринок
303
Історично низька волатильність на світових ринках може незабаром завершитися через низьку ліквідність в поєднанні з великою безпечністю ринків.
Про це заявили в Morgan Stanley, передає Bloomberg.
Коливання цін на ринках валют, облігацій та інших класів активів знизилися на тлі “голубиного” розвороту центробанків світу, збільшення економічних стимулів у Китаї і ослаблення торгової напруженості.
Індекс волатильності Cboe з початку року впав більш ніж на 50% і закрився минулого тижня на мінімальній за шість місяців позначці.
Індекс MOVE, що складається Bank of America Corp. і відображає волатильність казначейських паперів США, повертається до свого рекордно низького рівня.
“Є ще два фактори, що свідчать не на користь правильності чи стійкості поточних рівнів волатильності”, – сказав стратег зі змішаних активів Ендрю Шитс.
“По-перше, ринкова ліквідність все ще невелика. Друге: я не впевнений, що у своєму знову набутому оптимізмі ринок дійшов до логічних висновків щодо напрямку, в якому рухаються ціни активів”, – сказав він.
Обсяг фінансового ринку за останнє десятиліття зростав швидше, ніж здатність банків абсорбувати ризики, і це може посилити можливий розпродаж, застерігає Шитс.
Безпечність учасників ринку, які пов’язують низьку волатильність з паузою ФРС, також є проблемою, і великі коливання цін можуть незабаром піднести сюрприз, сказав він.
“Якщо ФРС збереже “голубиний” настрій, а дані погіршаться, волатильність посилиться. Якщо дані стануть кращими, а центробанки фактично будуть говорити, що не збираються посилювати монетарну політику у світлі поліпшення показників, хіба це не стимулюватиме набагато більший апетит до ризику? І такий сценарій теж буде волатильним”, – сказав він.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас