День фінансів, 15 квітня: закон про банкрутство, найдорожчі українські бренди, $3 млрд боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 15 квітня: закон про банкрутство, найдорожчі українські бренди, $3 млрд боргу

583
Понеділок, 15 квітня: які найдорожчі українські бренди, і що чекає на власників “єврономерів” після 25 травня.
Найдорожчі українські бренди. Опубліковано топ-50 найдорожчих українських національних брендів. Список складено на основі даних, наданих правовласниками брендів. До рейтингу потрапили виробники напоїв та продуктів харчування, заправки, рітейлери, мобільні оператори.
Порошенко підписав закон про банкрутство. Законопроект №8060 передбачає можливість фізособам – сумлінним позичальникам – у випадку складної економічної ситуації ініціювати процедуру банкрутства і очиститися від цього боргового зобов’язання, тоді як кредитор позбавлений такого права. Документ також передбачає продаж майна банкрутів на електронних аукціонах ProZorro.Продажі.
Україні цього року належить сплатити $3 млрд боргу. Як повідомляє міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings, 2020 року обсяг платежів зовнішнім кредиторам становитиме близько 5,5 мільярда доларів, або близько 4% ВВП.
Що чекає на власників авто на “єврономерах” після 25 травня. З цього числа почнуть штрафувати власників авто на “єврономерах”. При цьому є кілька умов, за яких стягнення відрізнятиметься від кількох тисяч до десятків тисяч гривень. Про розміри штрафів, кого саме будуть карати і за що можуть позбавити водійських прав – розповів адвокат Костянтин Воловик.
У Держстатистики розповіли, чому українці “сидять без роботи”. У 2018 році в Україні було зареєстровано 10 млн 724,8 тис. економічно неактивного населення. За рік його кількість зменшилася на 221 тис. осіб, за п’ять років – на 546 тис. осіб. Причини економічної неактивності українців читайте тут.
Мільярди заробітчан, які працюють у Польщі. Українці, які перебувають на заробітках у Польщі, минулого року відправили на батьківщину 3,6 млрд доларів США. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ Польщі Марчін Пшидач. До речі, кількість трудових мігрантів, які в 2018 році працювали за межами України, становить 7-9 мільйонів осіб.
До речі, Польща відмовляється поки що впроважувати євро. Лідер правлячої в Польщі партії “Право і справедливість” Ярослав Качинський вважає, що в країні ще рано вводити євровалюту. Він підкреслив, що від переходу на євро виграють тільки сильні економіки. Нагадаємо, що Польща взяла на себе зобов’язання щодо впровадження євро, вступивши в Європейський Союз.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас