Міжбанк: на валютному ринку протистояння інтересів найбільших клієнтів продовжиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: на валютному ринку протистояння інтересів найбільших клієнтів продовжиться

Валюта
1809
У цей понеділок на валютному ринку протистояння інтересів найбільших клієнтів продовжиться і загостриться.
По-перше – завтра черговий аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП. Приваблива дохідність (особливо за гривневими паперами) для місцевих і іноземних інвесторів буде стимулювати активний продаж валюти з боку іноземців для їх придбання, починаючи з сьогоднішнього дня і по середу (день розрахунку за ОВДП за регламентом. Принаймні на це дуже розраховують Міністерство фінансів і Нацбанк. Це зіграє на користь гривні на валютних торгах.
По-друге – наближення днів бюджетних проплат у клієнтів та ще й з урахуванням вихідної у США і більшості країн ЄС п’ятниці – скорочує час для перегрупування фінансових ресурсів у компаній під свої податкові операції. Це змусить експортерів активніше продавати валюту і бути поступливішими щодо курсу і водночас скоротить можливості імпортерів з її скупки. Це також грає на зміцнення нацвалюти.
По-третє, почали скорочуватися коррахунки банків (на сьогоднішній ранок впали майже на 2,3 млрд гривень – до 55,3 млрд), що зменшить можливості спекулянтів з розхитування ринку і також спрацює на користь зміцнення гривні.
Проти нацвалюти працюють всього два, але дуже суттєві моменти:
1) пік політичних пристрастей в Україні щодо виборів президента. Гроші люблять тишу, і будь-які гучні заяви кандидатів і їхніх штабів нервують бізнес і населення;
2) в умовах невизначеності бізнес (в першу чергу, великі імпортери) воліє закривати свої валютні зобов’язання на побоюваннях можливого зростання курсу після виборів, а також перед трьома днями простою валютного ринку в кінці тижня. Попереду Страсна п’ятниця – не працюють США і ЄС, і потім субота і неділя. А безпосередньо експортери не поспішають активно заводити валюту в країну з тих самих причин. Все це збільшує диспропорції попиту і пропозиції на торгах і провокує спроби пограти курсом у тих операторів ринку, в яких є вільна гривня.
Стан настороженості збережеться на міжбанку в найближчі дні, і це позначиться на поведінці учасників торгів. Також як і минулої п’ятниці – поведінка і настрої першої двадцятки найбільших клієнтів банківської системи формуватимуть курсовий тренд протягом дня.
Ми прогнозуємо на сьогодні обсяг операцій в межах до 420 млн доларів при укладенні до 520 угод і коридор по долару в межах 26,65 — 26,85 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Міжбанк: на валютному ринку протистояння інтересів найбільших клієнтів продовжиться
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,70 / 26,73
євро – 27,7317 / 27,7928
російський рубль – 0,415/ 0,416
На міжнародному валютному ринку forex валютна пара євро/долар вранці мала наступні значення котирувань 1,1312 / 1,1314
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас