Китайська Geely запустила новий бренд електромобілів для конкуренції з Tesla (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська Geely запустила новий бренд електромобілів для конкуренції з Tesla (фото)

Технології&Авто
594
Китайський автомобільний гігант Geely представив новий бренд Geometry, під яким буде випускати електромобілі, причому для глобального ринку.
Представлений був не тільки бренд, але і перший автомобіль — Geometry A. Виробник називає новинку електричним седаном преміум-класу, але при цьому цей седан коштує всього 31 250 доларів, тобто він дешевший за найпростішу версію Tesla Model 3.
Geometry A буде існувати в двох модифікаціях, що відрізняються ємністю АКБ. У базовій версії це буде 51,9 кВт·год, а в старшій — 61,9 кВт·год. Такі батареї повинні забезпечити запас ходу до 410 та 500 км відповідно, але ці дані отримані в рамках стандарту NEDC, від якого в Європі вже відмовилися.
Про двигуни даних поки що не так багато. Geely говорить про потужність до 163 к. с. і крутний момент до 250 Н-м. розгін при цьому складе 8,8 с до 100 км/год. Найімовірніше, такі параметри будуть у старшої версії, а у базової потужність буде нижча. Також Geometry A зможе заряджатися з 30% до 80% за півгодини. Автомобіль оснащується і сучасним набором систем безпеки, включаючи камери, радари, автоматичне гальмування і так далі.
Старша версія буде коштувати 37 200 доларів. Виробник каже, що вже отримав більш ніж 27 000 замовлень, 18 000 з яких з-за меж Піднебесної.
Щоправда, які ціни в разі купівлі не в Китаї, поки що неясно. Під брендом Geometry компанія Geely планує випустити 10 різних моделей електромобілів в різних сегментах вже до 2025 року.
Китайська Geely запустила новий бренд електромобілів для конкуренції з Tesla (фото)
Китайська Geely запустила новий бренд електромобілів для конкуренції з Tesla (фото)
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас