Закон про енергоефективність: Зубко очікує €30 мільярдів інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон про енергоефективність: Зубко очікує €30 мільярдів інвестицій

Енергетика
1414
Закон про енергоефективність буде скоро поданий на розгляд уряду.
Про це під час V Форуму енергоефективного партнерства сказав віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.
“Нас чекає ще один закон, який ми незабаром розглядатимемо на уряді – закон про енергетичну ефективність. Він наразі перебуває у Мін’юсті. Це базовий закон, який дасть відповідь, що ми робимо у енергетиці, у промисловості, у транспорті, а не лише у житловому секторі”, – сказав Зубко.
За його словами, реалізація закону призведе до запуску ринку енергоефективних послуг, залучаючи бізнес, енергоаудиторів, місцеву владу, експертні організації.
“Ми очікуємо мінімум 30 млрд євро інвестицій у найближчі 10 років, створення понад 75 тис. робочих місць, зменшення навантаження на валютний баланс країни”, – розповів Зубко.
Він нагадав, що наразі для населення в країні діє програма “теплі кредити”, основним клієнтом яких є організації співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), та ще 124 місцеві програми.
“Кількість ОСББ зросла у 2,5 раза – до 33 тисяч. 538 тис. уже скористалися “теплими кредитами”, – зазначив віце-прем’єр-міністр.
Він також наголосив, що завдання місцевої влади та комунальних підприємств – вийти на 100% облік тепла і споживання води.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас