День фінансів, 12 квітня: нові онлайн послуги від УЗ і дешевий мобільний інтернет в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 12 квітня: нові онлайн послуги від УЗ і дешевий мобільний інтернет в Україні

460
П’ятниця, 12 квітня. Рейтинг вартості інтернету, нові послуги від Укрзалізниці, головні глобальні тренди.
Нові онлайн послуги від Укрзалізниці. Цього року УЗ впроваджує перелік послуг, які можна буде оформити онлайн. Наприклад, замовлення вагона з місцями для людей з інвалідністю, замовлення перевезення авто у вагоні-автомобілевозі, послуга «лист очікування». Також будуть онлайн-новації і для клієнтів з сектору вантажних перевезень. Детальніше тут.
Рейтинг вартості мобільного інтернету. Україна на 4 місці. Середня вартість одного гігабайта мобільних даних в нашій країні становить $0,51. У трійці рейтингу: Індія, Киргизстан і Казахстан. Найдорожчий мобільний інтернет в африканській державі Зімбабве – 1 ГБ мобільних даних обійдеться там в $75,2.
Субсидія готівкою: 25% не сплатили комунальні послуги. Як заявляє заступник голови КМДА Петро Пантелєєв, 25% одержувачів субсидій готівкою в Києві не сплатили послуг житлово-комунального господарства у березні. Але він не вважає це провалом. На його думку, можливо, це люди, які не зовсім зрозуміли, що треба робити.
Глобальні тренди. Версія Мінфіну. Міністр фінансів України Оксана Маркарова окреслила три головні тренди, які змінюють реальність на глобальному рівні. За її словами, вплив цих трендів спостерігається і в Україні. Перший тренд – це міграція. Другий – відкриті дані. І третій тренд – популізм.
Фактори, які впливали на валютний ринок. Також Мінфін у своєму Макроекономічному огляді виділяє три такі фактори. Це звуження дефіциту торгового балансу; залучення нерезидентів в ОВДП; продаж іноземної валюти економічними агентами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас