Нормативний строк служби вичерпали 87% рухомого складу електротранспорту, - МІУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нормативний строк служби вичерпали 87% рухомого складу електротранспорту, - МІУ

Казна та Політика
253
В Україні зараз на балансі підприємств Міськелектротрансу перебуває близько 6 тис. одиниць техніки. Це майже в два рази менше, ніж було на початку 1990-х років.
Про це розповів начальник Департаменту комунального транспорту Міністерства інфраструктури України Віктор Гриценко.
За словами Гриценка, на балансі підприємств міського електротранспорту міст України зараз перебуває понад 6 тис. одиниць рухомого складу, у тому числі 2 278 трамвайних вагонів, 2 929 тролейбусів, а також 1 180 вагонів метрополітену.
При цьому в 1991 році лише парк трамваїв і тролейбусів в Україні складався з 12,3 тис. одиниць рухомого складу, тобто за роки незалежності парк рухомого складу електротранспорту скоротився на 51%.
Щодо технічного стану електротранспорту, то вичерпали нормативний строк служби близько 87% всього рухомого складу, в тому числі: 96% трамвайних вагонів, 76% тролейбусів, 80% вагонів метрополітену. Для порівняння Віктор Гриценко наводить дані 1991 року, коли кількість електротранспорту, строк служби якого наближався до завершення, становила лише 27%.
“Інфраструктура міського транспорту в Україні також перебуває далеко не в найкращому стані. Це стосується як трамвайних колій, так і контактних мереж трамвая і тролейбуса, а також тягових електропідстанцій”, – зазначив Віктор Гриценко.
За словами чиновника, виведення з кризи і оновлення парку електротранспорту в Україні обійдеться в чималу суму. “Наприклад, щоб оновити весь парк трамваїв по Україні, знадобиться більш ніж 3 мільярди доларів. Це дуже великі інвестиції. Таких коштів у масштабах країни немає”, – говорить Гриценко.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас