SpaceX успішно запустила Falcon Heavy із супутником на борту (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX успішно запустила Falcon Heavy із супутником на борту (відео)

Технології&Авто
613
Компанія SpaceX успішно запустила свою найпотужнішу ракету Falcon Heavy з телекомунікаційним супутником Arabsat-6A зі стартового майданчика 39А Космічного центру Кеннеді у Флориді, США.
Про це стало відомо з прямої трансляції компанії SpaceX.
Компанії Ілона Маска вдалося також повернути на Землю та вертикально посадити два з трьох ступенів ракети на стартові майданчики, а третій, основний, центральний ступінь – на безпілотний корабель в Атлантичному океані.
Нинішній запуск є історичним, оскільки компанії вперше вдалося повернути та вдало посадити всі три ступені ракети, включно з центральним.
Очікується, що невдовзі супутник буде виведений на орбіту.
Arabsat-6A – це високотехнологічний телекомунікаційний супутник, який надаватиме послуги телебачення, радіо, інтернету та мобільного зв’язку споживачам на Близькому Сході, в Африці та Європі. Він суттєво розширить технічні можливості цих послуг.
Нинішній запуск ракети SpaceX став вже 70-м з 2010 року, з них 68 були успішними, одна місія виявилася частково неуспішною, і лише одна закінчилася провалом. Компанії Ілона Маска вже вдалося суттєво знизити ціну космічних запусків і зруйнувати колись монопольне становище “Роскосмосу” на цьому ринку.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас