В Україні готують новий закон про ОСЦПВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні готують новий закон про ОСЦПВ

Казна та Політика
1905
У Верховній Раді зареєстрували законопроект №10196 про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності (ОСЦПВ) власників наземних транспортних засобів. По суті, це нова редакція галузевого закону, що діє з 2005 року, який вирішили змінити і доопрацювати.
Законопроект, зокрема, пропонує поступово збільшувати розмір страхових сум без пропорційного зростання вартості поліса, ширше впроваджувати електронні технологій при укладенні договорів ОСЦПВ, ввести обов’язкове (замість нинішнього – добровільного) пряме врегулювання страхових випадків (передбачає виплату там, де застрахувався, а не у страховика – винуватця ДТП).

Cервіс оформлення електронних полісів автоцивілки

Передбачається скорочення (з 90 до 60 днів) строку, протягом якого страховик зобов’язаний ухвалити рішення щодо виплати потерпілому.
Виплата збитку потерпілому в ДТП буде здійснюватися без урахування зносу частин авто, що заміняються в процесі ремонту.
Серед важливих нововведень – дозвіл Моторного (транспортного) страхового бюро виплачувати компенсації за страховика-банкрута, не чекаючи на завершення процедури банкрутства.
На думку гендиректора Української федерації страхування (УФС) Галини Третьякової, законопроект неповний, однак має бути ухвалений хоча б у такому вигляді.
“[У новій редакції] прибрали низку дискусійних питань у тому законопроекті, який завалила Верховна Рада. Це був законопроект, зроблений в основному для споживача… Цей законопроект неповний, але оскільки за останні п’ять років у нас не ухвалено жодного закону, який би регулював страховий ринок, вважаю, що цей законопроект потрібно ухвалювати”, – говорить пані Третьякова.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас