Міжбанк: середа продовжить формувати курсові ребуси на валютному ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: середа продовжить формувати курсові ребуси на валютному ринку

Валюта
465
Середа продовжить формувати курсові ребуси на валютному ринку з продовженням потенційних суттєвих коливань котирувань протягом дня. Основна причина та ж – результати аукціону Мінфіну України з розміщення ОВДП.
Було продано паперів на суму понад 8,1 млрд гривень, левова частина яких – облігації в гривні. Це не дивно – де ж ще інвестори (в тому числі іноземці) зможуть отримати близько 18,5-19,5% річних у гривні без оподаткування за досить короткостроковими (за світовими мірками) вкладеннями в цінні папери.
Сьогодні день розрахунків за цими купівлями і нерезиденти будуть скидати валюту, щоб забезпечити оплату куплених ОВДП.
Гривневий голод у банків і компаній відчувається і за статистикою банківського сектора. На ранок середи коррахунки фінустанов упали на 3,3 млрд гривень – до 38,7 млрд, що в зв’язці з продажем валюти іноземцями для розрахунків за ОВДП дає відмінну можливість для зміцнення нацвалюти і, схоже, дозволить Нацбанку поповнити свої валютні резерви.
Правда, ціна цих поповнень з точки зору подальшого обслуговування цих боргів для країни просто астрономічна. Але багато чиновників живуть зараз одним днем ​​(ніхто не знає, чи залишаться вони після президентських і парламентських виборів цього року) і не особливо замислюються про подальше боргове ярмо, вирішуючи поточні завдання і не завжди без урахування своїх особистих інтересів, часто розраховуючи на те, що віддавати ці борги вже будуть не вони.
Але як і вчора, в процес можуть втрутитися і великі імпортери. І їхнє завдання в даному випадку – скористатися моментом і купити подешевше валюту. Своїми скупками вони можуть серйозно підтримати долар і євро на міжбанку і навіть частково забрати його у Нацбанку, який явно розраховує на істотні обсяги надлишку валюти на торгах.
Це протистояння курсових завдань та інтересів великих гравців продовжить сьогодні грати головну роль щодо формування тренду на міжбанку і може стимулювати подальші суттєві коливання котирувань протягом дня.
Ми прогнозуємо на середу зростання обсягів операцій в межах до 420-460 млн доларів при укладенні до 520- 680 угод, активну роботу спекулянтів і втручання Нацбанку у вигляді скупки надлишку пропозиції долара в ЗВР.
Коридор по долару в середу, за нашими розрахунками, складе від 26,55 до 26,80 гривень з частою зміною співвідношення попиту і пропозиції впродовж сесії, що буде негайно відображатися на курсі.
Готівковий ринок продовжить уважно стежити за ситуацією на міжбанку і активно мінятиме цінники в разі істотних стрибків курсу на торгах.
Курс долара в банках на 10 ранку: прийом 26,55- 26,70 і продаж 26,82-27,00 гривень.
В обмінниках фінкомпаній: купівля 26,75-26,8050 гривень і продаж 26,8470-27,00 гривень.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 26,72 / 26,75
євро – 30,13 / 30,15
російський рубль – 0,412 / 0,413
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас