Венесуела продовжує розпродавати своє золото — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Венесуела продовжує розпродавати своє золото

Світ
544
Зі сховища Центрального банку Венесуели було вивезено вісім тонн золота.
Про це повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела. За їх інформацією, золото буде продано за кордон, хто саме стане покупцем – невідомо.
Один зі співрозмовників в уряді Венесуели стверджує, що золото було вивезено зі сховища в перший тиждень квітня. За його даними, це сталося, коли в офісі Центрального банку знаходилися лише високопоставлені чиновники. Більшість рядових співробітників залишилися удома через відключення електрики та нестачу води.
Всього з початку року резерви венесуельського Центробанку скоротилися на 30 т. Зараз у сховищах залишається близько 100 т золота на суму більше ніж $4 млрд. За таких темпів витрат золотовалютні резерви країни можуть зникнути до кінця року.
Продаж золота співрозмовники агентства пов’язують з санкціями США, введеними проти Венесуели на початку року. Умовою їх скасування називався відхід з поста президента чинного лідера Ніколаса Мадуро і проведення у країні чесних виборів. США і більшість країн Європи підтримали лідера опозиції, самопроголошеного тимчасового президента Венесуели Хуана Гуайдо.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас