Uber планує залучити близько $10 млрд в ході IPO - Reuters — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber планує залучити близько $10 млрд в ході IPO - Reuters

Фондовий ринок
197
В ході первинного розміщення акцій (IPO) компанія Uber має намір залучити близько $10 млрд, повідомило 9 квітня агентство Reuters з посиланням на джерела.
Первинне розміщення Uber буде одним з найбільших в історії серед технологічних компаній і найбільшим з часів виходу на IPO китайського гіганта електронної комерції Alibaba в 2014 році.
Uber очікує вийти на рівень капіталізації приблизно в $90-100 млрд. Погіршення очікувань пов’язано з падінням акцій головного конкурента компанії – сервісу Lyft – відразу після IPO, яке було проведено в кінці березня. Інвестиційні банкіри раніше говорили, що Uber може бути оцінений в $120 млрд в ході первинного розміщення.
Співрозмовник Reuters розповів, що частина акцій, які будуть продані, належать її інвесторам. Агентство пише, що Uber почне роуд-шоу 29 квітня. Акції почнуть торгуватися на Нью-Йоркській фондовій біржі на початку травня.
За підсумками останнього раунду фінансування вартість Uber оцінювалася в $76 млрд.
Раніше повідомлялося, що група інвесторів на чолі з японськими корпораціями SoftBank Group і Toyota Motor ведуть переговори про те, щоб інвестувати $1 млрд в підрозділ Uber, який займається розробкою безпілотних автомобілів. Інвестиція могла б підвищити вартість Uber.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас