BBC заплатить Порошенку 50 тис. фунтів компенсації за наклеп на його адресу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BBC заплатить Порошенку 50 тис. фунтів компенсації за наклеп на його адресу

Фондовий ринок
1053
Президент Петро Порошенко розповів про те, що британська телерадіокомпанія BBC виплатить йому 50 тис. фунтів стерлінгів за некоректну інформацію про те, що його перша зустріч з президентом США Дональдом Трампом була організована за гроші, і він обіцяє перерахувати ці кошти на потреби армії.
Про це Порошенко повідомив в ефірі програми “Свобода слова” на телеканалі ICTV.
“В якості компенсації (ВВС) виплачує – не знаю, чи можу це говорити чи ні – 50 тис. фунтів особисто Порошенку. Як тільки я їх отримаю – вони будуть перераховані українській армії. Нехай ВВС теж фінансує українську армію”, – сказав він.
У лютому Високий суд Лондона на попередніх слуханнях встав на бік Президента України Петра Порошенка, назвавши “одностороннім” матеріал британського видання ВВС про можливу оплату зустрічі українського лідера з президентом США Дональдом Трампом.
Нагадаємо, в травні 2018 року BBC з посиланням на власні джерела в Києві, опублікувала матеріал про те, що особистий адвокат Президента США Дональда Трампа Майкл Коен отримав таємний платіж в розмірі не менше $400 тис. за організацію переговорів між Трампом і Порошенком. Йшлося про те, що нібито посередники, які виступають за Порошенка, організували платіж, щоб забезпечити “щось більше, ніж просто кілька коротких бесід і рукостискань” під час вже запланованого візиту в Білий дім в червні 2017 року.
Тоді в Адміністрації Президента України назвали цю інформацію відвертою брехнею і наклепом. У Порошенка також заявили, що в процесі підготовки матеріалу журналісти проігнорували коментар про недостовірність цієї інформації, в зв’язку з чим у президента зажадали його спростування. Оскільки цього не сталося, адміністрація Порошенка у вересні 2018 року подала позов до суду на медіа.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас