США відмовляться від французьких сирів у відповідь на субсидування Airbus — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США відмовляться від французьких сирів у відповідь на субсидування Airbus

Фондовий ринок
1352
Розв’язана США торгова війна набирає обертів. У понеділок, 8 квітня, офіс торгового представництва Штатів оприлюднив на своєму сайті перелік європейських товарів, до яких найближчим часом можуть бути застосовані додаткові мита. Список, переданий експертам СОТ, складений таким чином, щоб компенсувати теоретичні втрати американської економіки в розмірі $11 млрд на рік.
Саме стільки, вважають чиновники, США втрачає через «незаконні» субсидії, які вже 14 років регулярно виплачують 4 країни-учасниці ЄС (Франція, Німеччина, Іспанія і Великобританія) як субсидію великому європейському виробнику цивільних літаків Airbus.
За оцінками СОТ, які були проведені у 2011 році, з 1968 по 2006 рік ЄС таким чином виплатила компанії $18 млрд. Що в кінцевому підсумку призвело до втрати головним конкурентом – американською Boeing – частки ринку в Австралії, Китаї, Кореї, Сінгапурі та ОАЕ. Корпорація не змогла продати близько 300 лайнерів.
Додаткові мита можуть бути введені, щойно експерти СОТ підтвердять всі розрахунки і врахують претензії представників ЄС, які звинувачують владу США в аналогічних виплатах на користь американської компанії.
Разом з тим торговий представник США Роберт Лайтхизер запевнив, що додаткові мита можуть бути скасовані в будь-який момент, щойно ЄС відмовиться від антиконкурентної практики.
“Наша кінцева мета – досягти угоди з ЄС про припинення всіх субсидій для виробників великих цивільних літаків. Коли ЄС покладе край цій практиці, додаткові мита США можуть бути скасовані”, – резюмував чиновник.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас