Єврокомісія штрафує General Electric — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія штрафує General Electric

Фондовий ринок
715
Єврокомісія оштрафувала американську енергокомпанію General Electric (GE) за надання неправдивих відомостей в рамках розслідування ЄК плану GE з придбання американського виробника компонентів для турбін вітряних електрогенераторів LM Wind, – йдеться в поширеній у понеділок заяві вищого органу виконавчої влади ЄС.
«Європейська комісія оштрафувала General Electric на €52 млн за надання некоректних даних в ході розслідування Єврокомісією планів GE про придбання LM Wind відповідно до норм ЄС щодо злиття компаній», – йдеться в документі.
Як уточнила Єврокомісія, 11 січня 2017 року GE повідомила в своєму повідомленні про плани придбання LM Wind, що на той момент вона не виробляла шельфові вітряні турбіни, потужністю понад 6 МВт. Водночас Єврокомісія встановила, що на початку 2017 року GE вже пропонувала своїм клієнтам 12-мегаватні вітряні турбіни, призначені для розміщення на морському шельфі. У лютому 2017 року GE виправила цю інформацію, і в березні 2017 року Єврокомісія дозволила їй придбати компанію LM Wind, проте це не врятувало американський енергоконцерн від штрафу за дачу неправдивих свідчень. Єврокомісія пояснила, що винесення рішення про штраф не скасовує виданий GE дозвіл на поглинання LM Wind.
Європейські норми щодо злиття компаній (EU Merger Regulation) є частиною антимонопольного законодавства ЄС. Вони передбачають, що угоди з поглинання компаній, що працюють на європейському ринку, повинні проходити перевірку Єврокомісією незалежно від того, де розташована штаб-квартира компанії. ЄК, в свою чергу, має гарантувати, що така угода не призведе до монополізації ринку або серйозних порушень принципів конкуренції в будь-якому з секторів європейської економіки.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас