Світовий банк: Україні потрібна буде нова програма МВФ в 2020 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк: Україні потрібна буде нова програма МВФ в 2020 році

Казна та Політика
600
Світовий банк вважає, що Україні потрібна буде нова програма співпраці з Міжнародним валютним фондом після завершення нинішньої stand-by в березні 2020 року.
Про це йдеться в квітневому звіті про економіку регіону Європи та Центральної Азії.
Світовий банк підкреслює, що в найближчі три роки Україні потрібні величезні кошти для збереження макрофінансової стабільності. У зв’язку з цим вона повинна залучати великі міжнародні позики і зберігати дефіцит в 2,5% ВВП.
“Україні потрібно близько 11 млрд доларів на рік (8% від ВВП) на погашення державного боргу та фінансування бюджетного дефіциту в 2019, 2020 і 2021 року. Щоб залучити необхідне фінансування, вкрай важливо підтримувати темпи реформ і дотримуватися графіка перегляду МВФ. Україні, як і раніше, потрібна буде програма МВФ після завершення нинішнього SBA в березні 2020 року”, – сказано в звіті.
СБ зазначає, що Україна залишається надзвичайно чутливою до зовнішніх потрясінь і цін на сировину через незавершене структурне перетворення економіки.

Довідка Finance.ua:

  • У грудні Рада директорів МВФ затвердила нову програму співпраці з Україною в рамках механізму stand-by. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний 2,8 млрд спеціальних прав запозичення, або близько $3,9 млрд. При цьому 1 млрд СПЗ (близько $1,4 млрд) були надано відразу, тоді як решта коштів буде виділятися за підсумками піврічних переглядів.
  • Перший перегляд програми МВФ відбудеться в травні-червні.
  • В 2019 Україна повинна виплатити Міжнародному валютному фонду понад 1,8 млрд доларів.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас