Мінсоцполітики: працівники можуть "прогулювати" роботу, якщо затримують зарплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики: працівники можуть "прогулювати" роботу, якщо затримують зарплату

Казна та Політика
1316
У Міністерстві соціальної політики розробили новий законопроект, який дозволяє співробітникові “прогулювати” робочі дні, якщо роботодавець не виплачує йому зарплату більш ніж 15 календарних днів.
Якщо законопроект “Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо посилення захисту прав працівників на своєчасну виплату заробітної плати” ухвалить парламент, то при затримці зарплати працівник має право за два дні повідомити керівництво про свою відсутність на роботі і пропустити її.
“У випадку припинення працівником виконання роботи у зв’язку із затримкою виплати заробітної плати власник або уповноважений ним орган виплачує працівникові компенсацію у розмірі, визначеному колективним чи трудовим договором, але не менше ніж дві третини тарифної ставки встановленого працівникові розряду (окладу) пропорційно до тривалості припинення працівником виконання роботи. Тимчасове зупинення виконання працівником роботи не може бути підставою для застосування до нього дисциплінарного стягнення”, – йдеться в документі.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас