Уряд схвалив Концепцію розвитку гірських територій в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд схвалив Концепцію розвитку гірських територій в Україні

Казна та Політика
276
Кабінет міністрів схвалив Концепцію розвитку гірських територій українських Карпат на 2019-2027 роки. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу.
“Розвиток гірських регіонів України – безумовно додатковий потенціал нашої держави. Зокрема, в напрямку розвитку туризму, інфраструктури, ІТ-сфери, а також розвитку людського потенціалу. Наша ключова мета – перетворити гірські території на успішні й інвестиційно привабливі”, – зазначив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.
За його словами, це можливо через впровадження нових підходів до розвитку інфраструктури, медицини, туризму, початок нових виробництв, створення робочих місць, посилення економічного співробітництва та освітнього напрямку, підвищення транспортної та інформаційної доступності, активізацію міжрегіонального та транскордонного співробітництва.
“Така маршрутна карта, яка закладена в Концепції розвитку цих територій, наблизить виконання Стратегії ЄС щодо Карпатського регіону і дасть поштовх вивести гірські райони на якісно новий рівень”, – додав віце-прем’єр.
Він також додав, що гірські території Карпатського регіону – Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська та Чернівецька області – завжди були в зоні особливої ​​уваги держави. Це територія майже 60 тис. кв. км, з 715 гірськими населеними пунктами, переважна більшість з яких – 94% – це села, в яких мешкають майже 978 тис. осіб.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас