День фінансів, 2 квітня: лідери банків за депозитами, поради кіберпозиції, доходи українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 2 квітня: лідери банків за депозитами, поради кіберпозиції, доходи українців

540
Вівторок, 2 квітня. Нафтогаз і постачальники газу, НБУ і декларації, кіберполіція і банківські рахунки.
Депозити: в які банки люди несуть гроші. Згідно зі статистикою НБУ, цього року лідером на банківському ринку за сукупним зростанням обсягу депозитів юросіб і фізосіб залишився Укргазбанк. На другому місці – Ощадбанк. При цьому найбільш істотно обсяг депозитів скоротився в Приватбанку.
Доходи: українці збільшили свої доходи на 9,9%. За даними Держстату, в 2018 році наявний дохід у розрахунку на одну людину склав 57908,6 грн. Витрати населення склали 3 трлн 202,7 млрд грн, а приріст заощаджень – 16,8 млрд грн.
Заощадження: як захистити свої банківські рахунки. У кіберполіції українцям дали кілька порад, як правильно захистити свої заощадження. Так, необхідно завжди підключати послугу мобільного банкінгу, використовувати тільки контрактний номер телефону у мобільному та інтернет-банку, встановити ліміт операції за карткою, не передавати дані банківської картки і одноразові паролі з SMS, а також користуватися послугами перевірених інтернет-сервісів.
Газзбути: як змінити постачальника газу. Нафтогаз пропонує укладати договори на постачання газу напряму, без посередництва з боку газзбутів. Для цього побутовому споживачеві необхідно подати пакет документів, серед яких, зокрема, довідка про відсутність заборгованості у попереднього постачальника. Повний порядок при бажанні змінити постачальника газу можна побачити тут.
Декларація: нові правила закону про валюту. В зв’язку із введенням в дію закону “Про валюту” підприємцям не потрібно буде подавати декларації про валютні цінності, доходи та майно, що перебувають за межами України. Закон “Про валюту і валютні операції” набув чинності 7 лютого 2019 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас