З 1 липня паркування зобов'яжуть робити багаторівневими і автоматизованими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 липня паркування зобов'яжуть робити багаторівневими і автоматизованими

Казна та Політика
991
В Україні з 1 липня набирає чинності норма про проектування автоматизованих парковок у великих містах.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.
“У новому Інформбюлетені Мінрегіона (№3/2019 від 29 березня) опубліковані нові зміни у ДБН «Автостоянки і гаражі», які унормували можливість проектувати автоматизовані парковки. У чинній ж до цього часу ДБН було прописано тільки можливість проектування звичайних та механізованих гаражів – де вертикальне переміщення авто здійснюється за допомогою спеціальних меахінзмів, а горизонтальне – за участю водія”, – ідеться у повідомленні.
Автоматизовані парковки є ефективною альтернативою звичайним гаражам та парковкам:
  • заощаджує простір, і на невеликій ділянці землі можна розмістити у декілька разів більше машин, ніж на звичайній парковці – особливо актуально для районів великих міст із щільною забудовою.
  • автоматичний процес заощаджує час водіїв на парковку
Принцип роботи автоматизованих гаражів пов’язаний з повною автоматизацією усіх процесів, коли і в’їзд, і виїзд авто на паркомісце відбувається без участі водія та пасажирів.
Склад і площа приміщень, опорних конструкцій, кількість ярусів визначається завданням на проектування.
Керування пристроєм для переміщення авто і контроль його роботи здійснюється з приміщення диспетчерської. Вона розташовується на посадковому поверсі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас