Ferrexpo примусово викупить акції у міноритаріїв Полтавського ГЗК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ferrexpo примусово викупить акції у міноритаріїв Полтавського ГЗК

Фондовий ринок
321
Ferrexpo AG (Швейцарія), якій належить 99,11% акцій ПрАТ “Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат” (ПГЗК, Ferrexpo Poltava Mining, Горішні Плавні Полтавської обл.), найбільшого виробника залізорудних окатишів в Україні, має намір використовувати право проведення squeeze-out (примусового викупу акцій) у міноритаріїв.
Як повідомляється в оприлюдненій ПГЗК в системі НКЦПФР повідомленні від імені уповноваженої особи, Ferrexpo AG має намір скористатися правами, передбаченими ст. 65 закону “Про акціонерні товариства”, щодо обов’язкового продажу акцій акціонерами ПрАТ “ПГЗК” на вимогу особи, яка є власником домінуючого контрольного пакета акцій.
При цьому зазначається, що станом на дату повідомлення Ferrexpo AG є прямим власником домінуючого контрольного пакета акцій товариства, а саме володіє 189 млн 313,087 тис. шт. простих іменних акцій ВАТ, що складає 99,11% статутного капіталу.
У структурі власності підприємства, що додається до повідомлення, уточнюється, що Ferrexpo AG, кінцевим бенефіціаром якої є Костянтин Жеваго, станом на 1 квітня 2019 року належить безпосередньо 99,1167%-ва частка акцій ПрАТ “ПГЗК”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас