"Нафтогаз" недоотримає майже 800 мільйонів через продовження пільг для тепловиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" недоотримає майже 800 мільйонів через продовження пільг для тепловиків

Фондовий ринок
129
Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” відчує додаткове фінансове навантаження через недоотримання понад 787 мільйонів гривень в результаті продовження Кабінетом Міністрів України дії пільгових вимог до теплопостачальних підприємств у частині розрахунків з нацкомпанією до 1 травня поточного року.
Про це повідомляє прес-служба НАК “Нафтогаз України”.
“Згідно з розрахунками фахівців “Нафтогазу”, в результаті введення в дію постанови (Кабміну – УНІАН) №263, додаткове фінансове навантаження на компанію через недоотримання коштів становитиме понад 787 мільйонів гривень”, – сказано в повідомленні. Також наголошується, що такий стан справ зменшує можливості компанії з інвестування у видобуток газу, внаслідок чого держава недоотримає мільйони кубометрів газу власного видобутку. “Практика примусового кредитування групою “Нафтогаз” підприємств ТКЕ за рішенням уряду веде до погіршення фінансового стану компанії, зниження платіжної дисципліни учасників ринку та створення сприятливих умов для крадіжок газу”, – повідомляє прес-служба.
За інформацією нацкомпанії, на сьогодні заборгованість тепловиків перед “Нафтогазом” становить 40,5 мільярда гривень, інвестування цієї суми у розвиток видобутку газу дозволило б суттєво збільшити обсяги видобутку.
27 березня Кабінет міністрів продовжив до 1 травня строк дії норми, згідно з якою для продовження поставок газу за договорами, укладеними з НАК “Нафтогаз України”, теплогенеруючі компанії повинні мати рівень розрахунків за спожитий ресурс не нижче 78%, а для теплоелектроцентралей, керованих Фондом держмайна, не нижче 60%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас