Британія втрачає від Brexit 600 млн фунтів на тиждень - Goldman Sachs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британія втрачає від Brexit 600 млн фунтів на тиждень - Goldman Sachs

Світ
313
Збиток британській економіці від рішення покинути Євросоюз становить близько 600 млн фунтів стерлінгів ($786,5 млн) на тиждень.
Про це свідчать дані аналітиків одного з найбільших у світі інвестиційних банків Goldman Sachs
Згідно з підрахунками, наразі ВВП Великобританії приблизно на 2,4% менше, ніж гіпотетичний показник, розрахований за умови, що на референдумі 2016 року країна вирішила б залишитися в складі ЄС.
“Головні втрати концентруються в сфері інвестицій і споживчих витрат”, – зазначив економіст Goldman Sachs Свен Ярі Стен.
В останні тижні уряд Великобританії тричі виносив на голосування законопроект про Brexit, проте парламентарії тричі його відхилили. Євросоюз надав відстрочку до 12 квітня, і в разі, якщо влада не домовиться про відповідну процедуру Brexit, в цей день країна покине ЄС без будь-якої угоди.
На думку економістів Goldman Sachs, якщо Великобританія вийде з ЄС без угоди, це призведе до ще більших втрат за рахунок падіння курсу фунта стерлінгів. При цьому, якщо країна все ж таки вирішить залишитися в складі Євросоюзу, зростання її економіки прискориться, що компенсує завдані збитки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас