Мінфін затвердив 8 експериментальних програм для заміни касових апаратів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін затвердив 8 експериментальних програм для заміни касових апаратів

Казна та Політика
811
Міністерство фінансів затвердило перелік новітніх моделей програмних і програмно-технічних комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій, що беруть участь в експериментальному проекті.
Про це йдеться у наказі Мінфіну від 26.03.2019 р №121.
Він налічує 8 моделей, серед яких — розроблена Державною фіскальною службою система E-Receipt і 7 проектів приватних компаній.
До 1 квітня поточного року ДФС мала забезпечити реєстрацію в Держреєстрі РРО цих новітніх моделей.
Учасниками експериментального проекту є виробники і користувачі новітніх моделей таких комплексів, призначених для реєстрації розрахункових операцій. Їхня участь у пілотному проекті — добровільна.
Вимоги до новітніх моделей комплексів на період експериментального проекту встановлені пунктом 7 Порядку реалізації експериментального проекту, затвердженого Постановою КМУ від 13.06.2018 р № 472.
Постановою встановлено, що новітня модель РРО — технологічне рішення для реєстрації розрахункових операцій у сфері торгівлі, зокрема інтернет-торгівлі, громадського харчування, купівлі-продажу іноземної валюти, автоматів із продажу товарів і послуг, прийому готівки для подальшого переказу, послуг із перевезення пасажирів та інших послуг, яке ще не впроваджено в сфері застосування РРО.
Нагадаємо, в жовтні 2018 року Мінфін спростив правила роботи з касовими апаратами. Завдяки цьому підприємці можуть швидше реєструвати касові апарати і мають менше паперової роботи.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас