В Україні цьогоріч слід очікувати більш повільного зростання економіки - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні цьогоріч слід очікувати більш повільного зростання економіки - експерти

Казна та Політика
551
Це зумовлено послабленням зовнішнього попиту та необхідністю дотримуватися жорсткої монетарної і фіскальної політики, завдяки чому триватиме зниження інфляції.
Про це повідомляє прес-служба Національного банку за підсумками засідання Ради з фінансової стабільності.
“У 2019 році зростання економіки уповільниться через послаблення зовнішнього попиту та необхідність дотримуватися жорсткої монетарної та фіскальної політики, завдяки чому триватиме зниження інфляції. Серед ключових ризиків – більш стрімке уповільнення світового економічного зростання та темпів зростання країн – торговельних партнерів України, а також можлива несприятлива динаміка на товарних ринках”, – ідеться в повідомленні.
Учасники зустрічі підкреслили важливість збереження поточної динаміки співпраці із міжнародними фінансовими організаціями, вчасного виконання взятих Україною зобов’язань та отримання запланованих траншів фінансової допомоги. Це необхідно для безболісного проходження періоду пікових виплат за зовнішнім боргом та подальшого проведення реформ.
Також обговорювалося питання зниження обсягу непрацюючих кредитів в банківському секторі, а також минулорічна робота в цьому напрямку Ощадбанку, Укрексімбанку та Укргазбанку.Темпи скорочення проблемної заборгованості в Укргазбанку найбільші. Ця робота здійснювалась, у тому числі, з урахуванням оприлюднених наприкінці 2018 року рекомендацій для державних банків по роботі з NPL.
Учасники засідання Ради підкреслили, що проблема NPL на балансах державних банків має бути остаточно вирішена впродовж 2019 року.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас