Климпуш-Цинцадзе: Близько 40% українських підприємців - жінки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Климпуш-Цинцадзе: Близько 40% українських підприємців - жінки

Казна та Політика
229
В одній з “найбільш жіночих” країн світу, в Україні, жінки становлять 55% населення.
Про це повідомила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.
“В Україні, одній з „найбільш жіночих“ країн світу (жінки становлять 55% населення), представництво жінок у Верховній Раді складає лише 12%. Відчутна позитивна тенденція в Уряді, де наразі є п’ять жінок. На місцевому рівні, у сільських радах 51% депутатів — жінки”, — сказала Климпуш-Цинцадзе.
Віце-прем’єр-міністр також додала, що сьогодні спостерігається переосмислення ролі жінок в українському суспільстві. Відбувається стрімке збільшення ролі жінок у політиці та бізнесі. Наразі невпинно зростає кількість жінок-підприємців, які відкривають приватний бізнес і досягають успіху.
“Близько 40% українських підприємців — жінки, а серед малого бізнесу — половина. Суттєво менше жінок серед керівників компаній і підприємств — лише 30%, але динаміка тут позитивна: все більше компаній довіряють жінкам керівництво. Жінки становлять більшість у громадських організаціях”, — додала Климпуш-Цинцадзе.
На сьогоднішній день зростає розуміння, що гендерна рівність — потужний ресурс для розвитку суспільства, який має не лише моральне значення, але й може вимірюватися у цілком конкретних економічних категоріях і цифрах. Як показують дослідження МВФ, підвищення жіночої участі на ринку праці приводить до стрімкого зростання ВВП.
Віце-прем’єр-міністр також навела приклади заробітної плати серед чоловіків і жінок декількох країн світу. Середня місячна заробітна плата чоловіків в Україні перевищує заробітну плату жінок на 24,4%. За даними Євростату, у всіх країнах ЄС чоловіки на вищих посадах отримують оплату більшу ніж жінки. Найбільша різниця — в Угорщині (33,7%), Італії (33,5%), Чехії (29,7%), Словаччині (28,3%), Польщі (27,7%), Австрії (26,9%), Німеччині (26,8%) та Португалії 25,9%).
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас