Попит на робітничі професії зростає: українців перенавчають на слюсарів і швачок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит на робітничі професії зростає: українців перенавчають на слюсарів і швачок

Особисті фінанси
2884
В Україні зріс попит на робітничі професії. Роботодавці готові платити десятки тисяч гривень швачкам, механізаторам і автослюсарям. А ось дипломованим фахівцям, навпаки, складно знайти роботу за фахом. Журналісти розбиралися, на яких спеціалістів “полюють” роботодавці, а які професії очолюють рейтинг безробіття, пише Сегодня.
Дефіцит робочих рук в Україні триває вже понад 10 років. І все одно вчорашні школярі “штурмують” університети і академії замість професійних училищ – батьки женуться за престижем.
Тому роботодавці змушені шукати компроміс. В гонитві за робочими руками підприємці охоче переучують юристів і економістів на швачок, пекарів і слюсарів. За швидку зміну професії пропонують гідну зарплату.
“У Дніпрі була ситуація, коли клієнт прийняв двох юристів на позиції зварювальників. Хлопці перекваліфікувалися, тому що рік шукали роботу”, – розповідає фахівець з пошуку роботу Тетяна Пашкіна.
Не залишаться без роботи також автомеханіки, будівельники, водії і слюсарі. Крім конкурентної зарплати, роботодавці мотивують потенційних працівників соціальним пакетом і преміями.
Нагадаємо, нещодавно в Кабміні заявили, розробляють план щодо підвищення престижу робітничих професій в Україні. Зокрема, уряд має намір оновити технікуми і впровадити систему дуальної освіти, щоб учні змогли поєднувати освіту і роботу на підприємствах.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас