Європейський лоу-кост WOW Air припинив польоти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський лоу-кост WOW Air припинив польоти

Фондовий ринок
479
Українська лоу-кост WOW Air, що здійснював рейси з Рейк’явіка в міста Європи, США і Канади, оголосив про припинення польотів з 28 березня.
Пасажирам скасованих рейсів бюджетник запропонував самостійно придбати квитки в інших авіакомпаніях і звернутися в банки або туристичні агенції для оформлення повернення грошей або переоформлення перельотів.
В останні місяці WOW Air відчував фінансові труднощі і перебував у пошуках інвестора. В кінці 2018 року зацікавленість в купівлі компанії висловив Ісландський конкурент Icelandair, проте його акціонери не схвалили угоду.
Після цього WOW Air вів переговори з інвестиційним фондом Indigo Partners, який має частки в кількох лоу-костах, включаючи Wizz Air, однак угода також не відбулася.
Для виправлення ситуації WOW Air запустив програму реструктуризації, яка включала скорочення флоту і персоналу, проте вона виявилася недостатньою для збереження діяльності авіаперевізника.
За підсумками січня 2019 року лоу-кост зменшив перевезення пасажирів на 26% до 160 тис. осіб, а рівень завантаження літаків впав на 8 процентних пунктів з 88% у січні 2018 року до 80% у січні 2019 року.
За підсумками 2018 року WOW Air перевіз 3,5 млн пасажирів, що на 24% перевищило результат 2017 року. Рівень завантаження пасажирських крісел склав 90%.
WOW Air став третім за рахунком європейським авіаперевізником, що припинив польоти в 2019 році. Раніше свою діяльність зупинили німецька Germania і британська Flybmi.
За матеріалами:
Avianews.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас