Глобальний попит на електрокари значно підвищив затребуваність української металургії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальний попит на електрокари значно підвищив затребуваність української металургії

Технології&Авто
1420
Зростаючий попит на електрокари призвів до того, що кольорові метали з України стають все більш затребуваною продукцією.
Так, світова популярність електромобілів підняла питання наявності запасів і можливості видобутку літію, нікелю, кобальту і марганцю, які потрібні для виготовлення ключових компонентів – акумуляторів.
«За кількістю покладів деяких зі згаданих металів Україна посідає перше місце в світі, геологічні запаси інших вимагають подальшого вивчення та залучення інвестицій. Україна займає перше місце в світі за підтвердженими запасами марганцю і друге місце за обсягом загальних запасів», – повідомили в Державній службі геології та надр (Держгеонадра) України.
Глава відомства Олег Кирилюк зазначив, що видобутком українських кольорових металів вже зацікавився Європейський Союз, який на 100% залежить від імпортних поставок ніобій-танталових руд і низки інших рідкісних корисних копалин.
«Видобуток літію, кобальту, нікелю та марганцевих руд в Україні поки що є не досить високий, але Україною зацікавився Євросоюз, адже на сьогодні існує проблема постачання критичної сировини для потреб промисловості країн ЄС», – сказав керівник Держгеонадр.
Крім того, інтерес до видобутку кольорових металів в Україні виявляють компанії з Бразилії, Китаю, Японії, Канади та США, а також вітчизняні компанії з іноземними інвестиціями.
За матеріалами:
ua.news
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас