Saudi Aramco може купити нафтохімічну компанію Sabic за $69 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Saudi Aramco може купити нафтохімічну компанію Sabic за $69 млрд

Фондовий ринок
300
Національна нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Aramco купить контрольний пакет акцій нафтохімічної компанії Sabic у Фонду національного добробуту Саудівської Аравії за $69,1 млрд, повідомляє Bloomberg.
Saudi Aramco, яка є найбільшою нафтовою компанією світу, придбає 70% акцій Sabic. Решта торгуються на Саудівській фондовій біржі. Викуповувати їх Saudi Aramco не планує.
Угода, яка є найбільшою в історії Близького Сходу, допоможе профінансувати економічну політику наслідного принца Саудівської Аравії Мухаммеда ібн Салмана.
Агентство відзначає, що Saudi Aramco прагне розвивати нафтохімічний бізнес, оскільки зростання попиту на бензин і інші види палива починає сповільнюватися через глобальну боротьбу зі зміною клімату.
У Aramco не повідомили, як планують заплатити за акції Sabic. Якщо компанія випустить доларові облігації, то буде змушена опублікувати детальну фінансову звітність вперше з часів націоналізації в кінці 1970-х років.

Довідка Finance.ua

  • Saudi Aramco – найбільша нафтова компанія, яка щодня видобуває приблизно 10 млн барелів нафти. Вона належить уряду Саудівської Аравії.
  • Bloomberg називало Saudi Aramco найприбутковішою компанією в світі.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас