В ЄС планують зобов'язати встановлювати на авто "чорні ящики" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС планують зобов'язати встановлювати на авто "чорні ящики"

Технології&Авто
924
З 2022 року в Євросоюзі автовиробників планують зобов’язати встановлювати на машини “чорні ящики”, функцію утримання в смузі та інші системи безпеки.
Європарламент, Евросовет і Єврокомісія вже досягли попередньої угоди в ключових питаннях нововведення, повідомляє прес-служба Єврокомісії.
Серед іншого легкові автомобілі також буде необхідно обладнати функцією, що попереджає про сонливість або неуважність водія, інтелектуальним помічником підвищення швидкості, а також вищезгаданими доповненнями. Це попередній перелік поліпшень, який планують ще доповнити.
У мікроавтобусах і комерційних авто планують зробити обов’язковими функції розширеного екстреного гальмування, утримання в смузі, а ще поліпшені ремені безпеки.
В автобусах і фурах планують встановити особливі вимоги для поліпшення прямого огляду водіїв. Такий “апгрейд” покликаний зменшити сліпі зони. Крім того, авто планують обладнати датчиками з усіх боків. Вони мають допомогти водіям великогабаритного транспорту краще орієнтуватися в дорожній ситуації, особливо під час поворотів.
В Єврокомісії сподіваються, що подібні заходи допоможуть до 2038 року уникнути щонайменше 140 тис. тяжких травм і врятувати понад 25 тис. життів, що наблизить ЄС до довгострокової мети – нульової смертності на дорогах. Надалі узгоджений регламент надійде на голосування в Європарламент, а потім – на затвердження в Єврораду.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас