Чиновників Мінспорту звинувачують у розкраданні на 50 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чиновників Мінспорту звинувачують у розкраданні на 50 млн

Кримінал
170
Нацполіція розслідує факт розкрадання чиновниками Міністерства молоді та спорту 50 млн гривень, виділених на закупівлю спортивного обладнання та проведення спортивних заходів, а також виплату заохочень спортсменам.
Про це в п’ятницю, 22 березня, повідомляють Українські Новини з посиланням на матеріали суду.
Справа розслідується за трьома статтями: про присвоєння, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191), про зловживання владою або службовим становищем (ч. 2 ст. 364), і про службову підробку (ч. 2 ст. 366).
Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи Мінспорту і держустанови Укрспортзабезпечення привласнили бюджетні гроші при державних закупівлях обладнання та інвентарю для організації спортивних заходів та підготовки спортсменів національних збірних команд України. Крім того, вони привласнили державні кошти, виділені на організацію і проведення спортивних заходів та виплату грошових заохочень.
Зазначається, що збиток державі було завдано в особливо великому розмірі – на загальну суму близько 50 млн гривень.
Згідно з матеріалами кримінального провадження, ряд спортсменів і тренерів, які входять до складу офіційних делегацій національних збірних команд України, фактично не брали участі в міжнародних і всеукраїнських спортивних змаганнях.
Навчально-тренувальні збори, які здійснювалися для підготовки вищевказаних змагань, проводилися не в повному обсязі або взагалі не проводилися.
Крім того, грошові заохочення, які склали близько 20 млн гривень за 2017 рік, виплачувалися спортсменам-переможцям, призерам змагань і деяким працівникам збірних команд фактично в розмірі до 50% від призначеної суми, а решту бюджетних коштів у сумі близько 10 млн гривень було розділено і привласнено учасниками схеми.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас