Суд дозволив Ощадбанку нічого не платити «Арктиці» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд дозволив Ощадбанку нічого не платити «Арктиці»

Фондовий ринок
632
Верховний Суд 6 березня в складі колегії суддів Касаційного господарського суду повною мірою підтримав позицію Ощадбанку і відхилив касаційну скаргу ТОВ «ТЛК «Арктика» в справі № 910/10059/17 про стягнення з банку 124 млн грн.
Як повідомляє прес-служба фінустанови, Ощадбанк у 2014 році видав ТОВ «ТЛК Арктика» кредит в розмірі 100 млн грн під заставу рибної ярмарки і комплексу для зберігання і виробництва продуктів харчування. Компанія припинила обслуговування кредиту, таким чином отримавши статус несумлінного позичальника, і Ощадбанк, зробивши виконавчі написи, звернувся до виконавчої служби з метою погашення частини заборгованості за рахунок заставного майна.
У травні 2017 року було проведено відкриті електронні торги, що не відбулися через відсутність покупців. У зв’язку з цим з метою недопущення зниження ціни майна і його продажу за ціною навіть нижче банк скористався своїм законним правом придбати це майно шляхом зарахування забезпечених вимог в рахунок стартової ціни майна.
Однак той факт, що комплекс не був реалізований на електронних торгах навіть за ціною 172 млн грн, не завадив «Арктиці» майже через два місяці після придбання банком майна посилатися на «експертизу», згідно з якою «ринкова» вартість комплексу становила вже 336 млн грн, і звернутися через компанію-нерезидента (яка є засновником «Арктики» і якій було віддано т.зв. «право вимоги») з позовом до банку про стягнення 90% перевищення вартості майна над сумою забезпечених вимог банку.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас