Україні потрібно закачати у сховища 20 млрд кубометрів газу на випадок припинення транзиту газу до ЄС - Нафтогаз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні потрібно закачати у сховища 20 млрд кубометрів газу на випадок припинення транзиту газу до ЄС - Нафтогаз

Енергетика
1976
Для проходження наступного опалювального сезону без проблем, які можуть настати у разі припинення Росією транзиту газу через Україну, до підземних газових сховищ необхідно закачати на 3 мільярди кубометрів газу більше, ніж зазвичай.
Про це повідомив голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв в інтерв’ю «РБК-Україна».
«Ми проводили оцінку, що нам потрібно для того, щоб пережити самий жорсткий варіант (припинення транзиту російського газу через Україну — ред.). Щоб пройти цю зиму, нам потрібно закачати в «підземку» на три мільярди кубометрів газу більше того обсягу, який ми туди зазвичай закачуємо», — зазначив Коболєв.
За його розрахунками, загальний обсяг газу у підземних сховищах має складати близько 20 мільярдів кубометрів. Саме це дозволить пройти опалювальний сезон без дефіциту газу.
Водночас Коболєв додав, що існує ризик того, що після припинення транзиту російського газу до ЄС, сусідні європейські країни можуть припинити постачати газ до України.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас