Нафта побила рекорд за чотири місяці: чому підскочили ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта побила рекорд за чотири місяці: чому підскочили ціни

Енергетика
1182
Нафта еталонних марок перейшла до зростання і торгується поблизу максимальних рівнів з листопада 2018 року. Котирування підвищуються на тлі заяв ОПЕК про прагнення скорочувати нафтовидобування, поки не буде відновлений баланс попиту і пропозиції на ринку.
Так, травневі ф’ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 15:25 за київським часом подорожчали до 67,91 долара за барель. Раніше сьогодні, 19 березня, вартість Brent ненадовго перевищувала 68 доларів за барель.
Вартість ф’ючерсу на WTI на квітень на електронній сесії на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу до 59,64 долара за барель.
За підсумками засідання країни ОПЕК+ погодилися збільшити обсяг скорочень нафтовидобутку понад умови досягнутої в 2018 році угоди. На думку аналітиків Citigroup, таку обіцянку, “по суті, гарантує зниження пропозиції на ринку до кінця другого півріччя”.
У свою чергу, це підвищує ймовірність того, що вартість Brent може перевищити 75 доларів за барель. А в разі активного зниження видобутку в ОПЕК, падіння виробництва палива в Венесуелі і скорочення імпорту нафти з Канади Brent може досягти позначки в 90 доларів за барель, відзначають експерти Citi.
“Судячи з усього, заходи ОПЕК+ зі скорочення надлишку пропозиції на світовому ринку приносять успіх”, – говорить старший аналітик сировинного ринку в SEB Markets Б’ярн Скілдруп. За його словами, висока ймовірність, що альянс нафтовидобувних країн продовжить угоду про зниження видобутку на друге півріччя в разі потреби.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас