Газпром з'єднав морську і наземну частини Турецького потоку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром з'єднав морську і наземну частини Турецького потоку

Енергетика
555
Ділянку Турецького потоку, що примикає до РФ, з’єднано з прийомним терміналом у Туреччині.
Завершальний стик, що з’єднує морську і прибережну секції газопроводу Турецький потік, був зварений в Туреччині 19 березня 2019 року.
Технічна операція, що отримала назву “надводний захлест”, включала підйом прибережної і глибоководної секцій з морського дна на спеціальну платформу над водою. Обидві секції потім зварили в єдину нитку газопроводу. Після перевірки зварного шва нитку газопроводу поклали на морське дно на глибині 32 м.
Після завершення операції були з’єднані ділянка Турецького потоку, що примикає до берегів Росії біля Анапи, з прийомним терміналом поблизу населеного пункту Киїкей в турецькому регіоні Фракія.
“Компресорна станція “Русская”, яка забезпечить необхідний тиск для транспортування газу по Чорному морю, а також ділянка берегового примикання в Росії повністю готові до початку експлуатації”, – заявили в компанії-операторі проекту South Stream Transport B.V.
Газопровід буде готовий до експлуатації після завершення будівництва приймального терміналу в Киїкеї. Початок експлуатації Турецького потоку намічено на кінець 2019 року.
Турецький потік являє собою морський двонитковий газопровід з Росії до Туреччини по дну Чорного моря. Одна нитка потужністю 15,75 млрд кубометрів призначена для потреб Туреччини, а друга – Балкан та Угорщини. Початок будівництва в Болгарії і Сербії запланований в 2019 році.
За матеріалами:
Коммерсантъ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас