Фонд гарантування заявляє про зрив продажу активів Дельта Банку на 906 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування заявляє про зрив продажу активів Дельта Банку на 906 мільйонів

Кредит&Депозит
1454
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб заявляє про штучний зрив торгів з продажу пулу активів АТ “Дельта Банк” більш ніж на 906,2 млн грн.
Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.
“Угода за підсумками аукціону з продажу пулу кредитів АТ “Дельта Банк” зірвана судовою забороною за позовом юридичної особи, яка взагалі не брала участі в торгах. Окружний адміністративний суд Києва своєю постановою від 5 березня 2019 року заборонив будь-які дії з проведення і оформлення результатів електронних торгів для продажу лота. Таким чином кредиторам неплатоспроможного АТ «Дельта Банк» завдано збитків більше ніж на 906,2 млн грн – саме таку ​​ціну запропонував покупець-переможець торгів”, – йдеться в повідомленні.
Як відомо, 6 березня 2019 року відбулися електронні торги з продажу окремих активів неплатоспроможного АТ «Дельта Банк» – зокрема, кредитів, виданих компаніям ТОВ «Іллічівський зерновий порт», ВАТ «Одеський олійножировий комбінат», ТОВ «Іллічівська зернова компанія», ТОВ «Стройбуд Іллічівськ», із заставою у вигляді виробничих комплексів з обладнанням та земельних ділянок. Торги здійснювалися ТОВ «Дебтекс Україна» (дочірня компанія міжнародної компанії DebtX), і за підсумками аукціону був визначений переможець – компанія, яка надала найвищу цінову пропозицію в розмірі 906,2 млн грн. Лот за початковою ціною більш ніж 897,2 млн грн зацікавив трьох покупців, і оскільки торги проходили за голландською моделлю (тобто передбачали покрокове зниження ціни), торги були зупинені на рівні 215,3 млн грн, після чого в ході конкурентної боротьби ціна зросла до 906,2 млн грн, що навіть перевищило стартову ціну.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас