Верховний суд скасував оцінку вартості акцій банку Ахметова — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховний суд скасував оцінку вартості акцій банку Ахметова

Фондовий ринок
547
Верховний Суд скасував рішення наглядової ради банку “ПУМБ”, яким вартість однієї акції банку оцінювалася в 331 гривню.
Так, Верховний суд встав на сторону міноритарного акціонера Анни Бандури і скасував рішення наглядової ради ПУМБ. Цим рішенням затверджувалася ціна викупу акцій у міноритарія, який у 2018 році проголосував проти рішення зборів акціонерів.
Бандура, якій належало 0,099% акцій ПУМБ, вимагала визнати протиправними дії банку з несвоєчасного затвердження вартості однієї простої іменної акції та сумарної вартості акцій, які підлягають обов’язковому викупу.
Протиправними вона також вважала ненадання їй, як власнику 14,174 тис акцій ПУМБ (0,098953%), інформації про загальну вартість акцій, що викуповуються і неможливість реалізувати право обов’язкового викупу акцій ПУМБ за “справедливою ціною”.
Для цього вона попросила суд скасувати рішення наглядової ради ПУМБ, яким вартість однієї акції затверджувалася в 331 грн.
Суд трактував ст. 36 закону “Про акціонерні товариства” таким чином, що ПУМБ все ж повинен був до моменту проведення зборів акціонерів надати своїм міноритаріям (у ПУМБ він всього один – Анна Бандура, оскільки третій акціонер – компанія SCM Holdings – також належить Рінату Ахметову, як і “СКМ Фінанс”, який був присутній на зборах) проект договору про викуп акцій.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас