Світовий дефіцит цукру може досягти 4 млн тонн


Світовий дефіцит цукру може досягти 4 млн тонн

Французький цукровий трейдер Sucden заявив, що дефіцит в світовому балансі поставок цукру в сезоні 2019-20 (жовтень-вересень) може досягти близько 4 млн тонн. Причина зростання дефіциту – прогнозоване скорочення виробництва в Індії, Таїланді і Європейському Союзі. Про це повідомляє видання Reuters.

Фахівці заявляють, що виробництво цукру в Таїланді має скоротитися приблизно на 10% в 2019-2020 роках до 12 млн тонн, оскільки фермери, які вирощують тростину, переключаються на інші культури, які можуть забезпечити більший прибуток.

Також ціни на цукор в Таїланді впали приблизно на 20%, бо уряд вніс корективи в деякі субсидії для сектора, відповідно до угоди в рамках СОТ.

“Вони починають відчувати вплив більш відкритого ринку”, – сказав трейдер, кажучи про виробників цукру і тростини в Таїланді.

В Індії виробництво скоротиться через менш сприятливі кліматичні умови. Там на 2019-20 роки планується виробити близько 26-27 млн ​​тонн, замість 31,7 млн ​​тонн, очікуваних в 2018-19 роках.

Європейські фермери можуть скоротити посіви цукрових буряків приблизно на 5%. І замість цього використовувати свої ділянки для вирощування релевантної сировини, яка на даний момент більше користується попитом.

  • i

    Якшо Ви помітили помилку, виділіть необхідну частину тексту й натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це нам.

Дивись також
В Контексті Finance.ua
Опитування