У браузері Google Chrome з'явиться нова функція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У браузері Google Chrome з'явиться нова функція

Технології&Авто
9634
Інженери Google планують реалізувати в браузері Chrome нову функцію автоматичного блокування завантаження файлів, ініційованого рекламними банерами на web-сайтах. Таким чином компанія має намір забезпечити захист користувачів від атак типу «drive-by download».
«У випадку з рекламою завантаження не має великого сенсу. На практиці це відбувається досить рідко, і тільки невелика кількість рекламних оголошень ініціюють автоматичне завантаження. Блокування завантажень, які ініціюються всередині ad frame і не вимагають підтвердження користувача, дозволить зробити Мережу менш агресивною і більш безпечною», – зазначається в блозі компанії.
Згідно з документацією Google, “Ad frame” являє собою звичайний iframe, позначений Google як рекламний, тобто практично будь-який iframe, який компанія визнає рекламою.
При блокуванні автоматичного завантаження браузер не буде відображати ніякі повідомлення. Як зазначається, функціонал працюватиме лише у випадку, якщо користувач не взаємодіє з рекламним банером. Якщо користувач натисне на оголошення, браузер дозволить автоматичне завантаження файлів. На думку фахівців Google, новий функціонал не матиме великого впливу на продуктивність браузера.
Функція блокування автоматичних завантажень буде працювати у всіх версіях Chrome, за винятком версії для iOS, де Chrome використовує движок WebKit.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас