В лютому СГ "ТАС" виплатила за договорами КАСКО та полісами ОСЦПВ понад 40,7 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В лютому СГ "ТАС" виплатила за договорами КАСКО та полісами ОСЦПВ понад 40,7 млн грн

Особисті фінанси
6
Страхова група «ТАС» оприлюднила статистику своїх виплат за лютий. Отже, лише за полісами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності автовласників протягом другого місяця поточного року страховиком було відшкодовано потерпілим 25 109 540 грн. В свою чергу, обсяг виплат СГ «ТАС» за договорами страхування наземного транспорту сягнув 15 674 052 грн.
Саме на договори КАСКО припали й найбільші виплати компанії за лютий. Так, понад 800 тис. грн виплатила Страхова група «ТАС» своєму клієнтові, власникові автомобіля Land Rover. Дорогий позашляховик, застрахований за програмою «5 зірок» договору «ЄвроКАСКО», було викрадено вночі прямо з-під будинку автовласника. Інцидент стався в Житомирі. Пошуки злочинців по гарячих слідах результатів не принесли. Водночас Страхова група «ТАС», вивчивши обставини справи, визнала подію страховою й оперативно та в повному обсязі виплатила клієнтові страхове відшкодування в розмірі заподіяних йому збитків, що склали 832662 грн.
За програмою «5 зірок» договору «ЄвроКАСКО» було застраховано й автомобіль Audi A6, за який СГ «ТАС» в лютому виплатила відшкодування в розмірі 461100 грн. Надзвичайна подія, в результаті якої було пошкоджено авто, сталася в Кривому Розі. Вночі залишена на стоянці біля будинку власника машина раптом спалахнула. Як згодом з’ясували представники служби з надзвичайних ситуацій, займання виникло в районі моторного відсіку. Що саме стало його причиною, поки залишається невідомим,розслідування обставин інциденту триває. Варто зазначити, що за лічені хвилини вогонь встиг заподіяти колосальної шкоди, пошкодивши як двигун авто, так і його кузов. Страхова група «ТАС», вивчивши обставини події та оцінивши обсяг заподіяних страхувальникові збитків, прийняла рішення про оперативну виплату належного страхового відшкодування.
А ось за застрахований за договором «Правильне КАСКО» автомобіль Skoda Superb СГ «ТАС» виплатила 426096 грн. Аварія, в якій було пошкоджено авто, сталася в Києві. При повороті ліворуч в машину клієнта Страхової групи «ТАС» врізався автомобіль Chery. В результаті зіткнення було серйозно пошкоджено кузов Skoda. В рамках своїх зобов’язань за укладеним договором страхування СГ «ТАС», вивчивши обставини події та визнавши її страховою, перерахувала належне відшкодування на рахунок автосервісу, де здійснюватиметься відновлювальний ремонт автівки.
В свою чергу, ремонт пошкодженої в ДТП вантажівки Scania R коштував СГ «ТАС» 379343 грн. Аварія із застрахованим за договором «Правильне КАСКО» вантажним автомобілем сталася на трасі в Житомирській області. На слизькій дорозі у вантажівку врізався автомобіль АЗЛК «Москвич», водій якого не врахував дорожню обстановку та не впорався з керуванням. Від потужного удару «Москвич» відкинуло, і він врізався ще й в іншу машину, що проїжджала в цю мить повз місця аварії. В результаті зіткнення було суттєво пошкоджено передню частини водійської кабіни вантажного автомобіля та його причеп. Страхова група «ТАС» провела необхідну експертизу та в повному обсязі відшкодувала власникові застрахованого автомобіля заподіяні йому збитки.
Крім того, до «п’ятірки» найбільших відшкодувань компанії за підсумками місяця увійшла виплата в розмірі 359979 грн, яку було перераховано власникові автомобіля Toyota Camry, пошкодженого в Києві. Намагаючись уникнути зіткнення з іншою автівкою, що несподівано почала повертати в бік його машини, водій Toyota вивернув кермо, але не втримав автомобіль і врізався в авто, яке стояло посеред дороги. Від потужного удару машину відкинуло у відбійник. В результаті аварії було серйозно пошкоджено кузов Camry. Страхова група «ТАС», вивчивши обставини події, визнала її страховою та в рамках своїх зобов’язань за договором «Правильне КАСКО» здійснила виплату в розмірі заподіяних клієнтові збитків.
Варто додати, що в лютому СГ «ТАС» також здійснила дві великі виплати за договорами страхування майна. Так, понад 342 тис. грн збитків відшкодувала компанія своєму клієнтові, власникові одного з ресторанів в курортній зоні Одеси.
Пожежа в непрацюючому взимку ресторані виникла о п’ятій годині ранку. Пожежним вдалося за годину повністю загасити вогонь, однак дерев’яна одноповерхова будівля площею 80 квадратних метрів за цей час встигла вигоріти вщент. На щастя, в результаті пожежі ніхто не постраждав, але сама споруда, за висновком експертів, відновленню вже не підлягає.
Наразі триває розслідування причин займання. Втім, Страхова група «ТАС», не очікуючи на закінчення слідства, визнала подію, що сталася, страховою та виплатила власникові знищеного вогнем ресторану відшкодування в розмірі заподіяних йому збитків, що сягнули 342518 грн.
Водночас розмір страхового відшкодування, виплаченого СГ «ТАС» власникові аптеки в Харкові, склав 173586 грн. Інцидент стався прямо серед білого дня: внаслідок прориву було пошкоджено трубу системи опалювання і гаряча вода з батарей миттю почала виливатися на підлогу. В результаті затоплення було пошкоджено приміщення аптеки та зіпсовано деякий товар.
Страхова група «ТАС», вивчивши обставини пригоди, визнала її страховою подією та прийняла рішення про оперативну виплату належного за укладеним договором страхування майна відшкодування в розмірі заподіяних страхувальникові збитків.
За матеріалами:
СГ ТАС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас