У Філадельфії запроваджено штраф $2000 за відмову приймати у покупців готівку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Філадельфії запроваджено штраф $2000 за відмову приймати у покупців готівку

Світ
813
В кількох американських містах розглядаються ініціативи, спрямовані на протидію експансії безготівки. Першим великим містом став адміністративний центр Пенсільванії.
Про це повідомляє агентство «Франс Пресс».
В США бізнес активно переходить на безготівковий розрахунок з клієнтами, що істотно економить час і оптимізує витрати на касове обслуговування і персонал.
Наприклад, мережа ресторанів Sweetgreen не приймає у відвідувачів кеш.
У Філадельфії вирішили зобов’язати власників магазинів і ресторанів продовжувати приймати готівку. Місцева влада таким чином хоче захистити громадян, які не мають банківського рахунку.
Минулого тижня мер Філадельфії Джим Кенні підписав відповідний закон, ухвалений міською радою в лютому. З 1 липня 2019 року з власників сфери торгівлі та громадського харчування стягуватимуть штраф у розмірі $2000 у разі підтвердження факту відмови приймати у покупця готівку.
Згідно з даними Фонду страхування внесків США (FDIC), в 2017 році більш ніж 8 мільйонів домогосподарств в країні не мали банківських рахунків. Тепер дискримінація усунена, і всі жителі міста будуть в рівних умовах. У цьому переконаний член міської ради Філадельфії і співавтор нового закону Білл Грінлі.
У лютому в Нью-Джерсі ухвалено аналогічний закон, але губернатор штату поки ще його не підписав. З такою ж ініціативою виступають місцева влада в Нью-Йорку, Сан-Франциско, Вашингтоні та Чикаго.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас