Біржовим брокерам дали "зелене світло" на онлайн-торгівлю цінними паперами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Біржовим брокерам дали "зелене світло" на онлайн-торгівлю цінними паперами

Фондовий ринок
552
Національна комісія з цінних паперів і фондових ринків (НКЦПФР) відповідно до стандартів ЄС врегулювала надання професійними торговцями цінними паперами послуг своїм клієнтам онлайн.
Про це повідомляє прес-служба НКЦПФР.
Як відзначають в Нацкомісії, тепер ліцензовані професійні торговці можуть пропонувати своїм клієнтам програмні продукти для дистанційного обслуговування після сертифікації їх в НКЦПФР. Комісія перевірятиме програмні рішення (ПЗ, додатки, системи прямого доступу “клієнт-біржа”) на відповідність стандартам кібербезпеки і дотримання прав інвестора.
Користувачі таких програмних рішень отримають можливість дистанційно укладати договори, передавати брокеру замовлення на купівлю/продаж фінансових інструментів, отримувати необхідну для прийняття інвестиційних рішень інформацію.
Крім того, торговці можуть надавати в користування кваліфікованим клієнтам свій віддалений доступ до електронної торгової системи фондової біржі. В результаті такий клієнт зможе самостійно і в реальному часі брати участь у торгах, тобто подавати заявки на купівлю/продаж безпосередньо під час торгів.
В НКЦПФР підкреслили, що нововведення підвищать рівень зручності і ефективності інвестиційної діяльності. Також нададуть можливість розширити коло інвесторів і сприяти пожвавленню операцій з доступними якісними фінансовими інструментами.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас